VERSLAG D-STAR-LEZINGOp 15 februari vond op onze maandelijkse afdelingsbijeenkomst de aangekondigde lezing over D-STAR plaats. Deze lezing werd gehouden door Gerjan (PA1GF) en werd voorbereid door Gerjan, zijn vrouw Tineke (PE1NWR) en John (PA0ETE). Gerjan begon zijn verhaal met een beschrijving van wat D-STAR was, hoe het is opgebouwd voor wat betreft protocollen en vooral wat je ermee kunt.
De lezing was behoorlijk drukbezocht en wat verder opviel waren de vele vragen die eigenlijk al vanaf het begin van de lezing gesteld  werden, en die meestal ook direct konden worden beantwoord.
Gerjan en John zijn samen bezig met een repeater voor D-STAR op 70 cm (439,825 met -9,4 MHz shift), die bij wijze van test al te gebruiken is. In de zaal zat ook Bart (PE8ART), de initiatiefnemer van een soortgelijke repeater in Nijmegen. Verder was Fred, (PA4YBR) aanwezig, die bezig is om een transceiver voor D-STAR als zelfbouwproject voor te bereiden.

Tweede van links is Tineke (PE1NWR), daarnaast Hilde Sportel (PA3EKW), voorzitter van de VERON afdeling Amersfoort, Gerjan (PA1GF) en Bart (PE8ART), de initiatiefnemer van de Nijmeegse D-STAR-repeater.


Voor een vergroting kunt u op de foto's klikken, voor verdere informatie en toestemming voor het gebruik van de foto's (gemaakt door o.a. John (PA0ETE) kunt u kijken op de site van John (PA0ETE), zie voor meer foto's: http://www.xs4all.nl/~faberg/dstarfoto/album/index.html.


<< vorige pagina - volgende pagina >>