1995 - 50-JARIG JUBILEUMJUBILEUMAVOND 22 SEPTEMBER 1995


Wij hadden feest, omdat onze afdeling 50 jaar geleden werd opgericht. Onze voorzitter Heijmen (PA3AGI) opende de avond met een toespraak(je), waarin hij onze eregast PA3ADR (mevr. Agnes Tobbe-Klaasse Bos), de landelijk voorzitter van de VERON, en haar OM verwelkomde. Uit erkentelijkheid voor haar aanwezigheid kreeg zij een boeket bloemen aangeboden.
Heijmen memoreerde het verleden van onze afdeling. Wij weten niet precies de datum van oprichting, maar die ligt zo ongeveer in oktober 1945. Voor de tweede wereldoorlog was er ook al georganiseerd radioamateurisme in de regio onder de vlaggen van de NVIR en de VUKA.
Frank (PA3DTX) heeft een boek samengesteld en we konden dit ter plaatsen inzien. Frank is waarschijnlijk wel bereid voor geïnteresseerden verdere kopieën te maken (tegen kostprijs).
Heijmen besteedde verder aandacht aan die leden die zich bijzonder verdienstelijk hadden gemaakt voor de VERON, in de eerste plaats, Hilde (PA3EKW), Koos (PA3BJV) en Naldo (PA3DRN), voor hun activiteiten m.b.t. het VERON Pinksterkamp. Zij werden in het zonnetje gezet en kregen een bloemetje. Ook op de Dag voor de Amateur hebben leden van onze afdeling veel hulp verleend o.l.v. Naldo (PA3DRN).
Verder stonden de lopende projecten voor de VAM-avonden tentoongesteld en dankte Heijmen Mark (PE1NPM, Frans (PE1OMZ), Henk (PA0JMD), Hans (PA3GDQ) en Jan (PD0AUQ) voor hun toewijding en inventiviteit.
Evert (PA3AYQ) doet al sinds 1980 de Ronde van Amersfoort!
Ook hebben wij "aan de weg getimmerd" door demo's te verzorgen bij de Vereniging Spierziekten Nederland en de Amersfoortse Reddingsbrigade.
Toen kwam de klap op de vuurpijl: Het geschenk wat wij als afdeling aan ons zelf gegeven hebben. (Zoiets als een sigaar uit eigen doos, hi.) Het begon toen Bram (PA0BNO) ons opbelde en vroeg of wij niet geïnteresseerd waren in een uitschuifbare 16 meter hoge antennemast (gratis en voor niets, wel te verstaan). Jawel, natuurlijk. Een afvaardiging van onze afdeling er meteen op af en was zo enthousiast dat er meteen een aanhanger gehaald werd en mee naar huis... Verdere investeringen bestonden uit een tweedehands tandemasser, een heleboel verf, ijzer, smeer en vooral puur professioneel handwerk, dat geleverd werd door PA3AGI, PD0AUQ, PA0JMD, PA3BJV, PA3GDQ, PE1PBU en NL10330. De aldus ontstane transportabele mast stond buiten opgesteld (gewoon prachtig!) en werd door onze landelijke voorzitter PA3ADR ingewijd door het hijsen van de VERON-vlag. Dit alles onder grote belangstelling en luid applaus. Foto's werden gemaakt door Henk (PE1OEF), de "hoofdverslaggever" van Electron. Daarna hield Agnes (PA3ADR) een korte toespraak, waarin ze, namens het HB ons feliciteerde met ons jubileum en haar dank uitsprak voor de actieve rol die onze afdeling ook in het landelijk gebeuren speelt. Ondanks het feit dat de VERON groot geworden is moeten wij blijven trachten het contact tussen HB en afdelingen te bewaren. Om dit te ondersteunen wordt er volgend jaar een studiedag voor afdelingsbestuursleden gehouden. Zij wenste ons veel succes voor de toekomst, en dat zal, gezien de ervaringen van de afgelopen 50 jaar, best lukken. Tenslotte overhandigde zij een plantenmand aan onze voorzitter, die wellicht tot opfleuring van de VAM-avonden zou kunnen dienen.
Het grootste deel van de avond werd verder in beslag genomen door een gezellig onderling QSO met koud buffet (bereid door de koks van het Burg. van Randwijckhuis), diverse uitstekende alcohol-houdende en -vrije drankjes en achtergrondmuziek verzorgd door John (PD0PAG) (bedankt, John, het was gezellig).
Een aantal scouts van Roncalli, Nijkerk hebben ons bijgestaan met de bediening en vooral het opruimen en de afwas. Jullie ook hartelijk bedankt. Al met voor alle aanwezigen een bijzonder gedenkwaardige avond.

Afdelingssecretaris, Kees - PA 3 ARV ('t Geruis, oktober 1995)

Zet de muis op een plaatje om de omschrijving te lezen. Klik er op om het te vergroten,
(c) foto's Marc (PE1NPM).
<< vorige pagina - home >>