KERST 2005GOUDEN SPELD VOOR JAN VAN ESSEN
Vrijdag 9 december 2005 was weer de jaarlijkse familie bijeenkomst in kerstsfeer van de afdeling Amersfoort. Na een welkom en een terugblik op het afgelopen jaar door onze voorzitter Hilde (PA3EKW) werd onze cursusleider Jan van Essen in het zonnetje gezet.
De reden hiervoor was dat Jan al ongeveer 25 jaar cursussen geeft die opleiden tot het zendexamen techniek. Eerst voor het C en D examen en nu voor het F en N examen. Ook via e-mail geeft hij een ieder de mogelijkheid om vragen te stellen over de studie tot radiozendamateur. Mede door Jan zijn er vele zendamateurs geslaagd in Amersfoort en omstreken. Om hem hiervoor te bedanken kreeg hij uit handen van Wim van Gaalen (PA0JWG), lid van het VERON hoofdbestuur, de gouden speld.Hierna werd de avond gevuld met de gebruikelijke items, zoals een loterij, het bedanken van leden die zich dit jaar bijzonder hadden ingespannen voor de afdeling en de benoeming van afdelingsamateur van het jaar. Deze eer viel dit jaar Heijmen (PA1HC) ten deel.Verder waren voor het afdelingsarchief wat oude VHS banden omgezet op DVD, waarvan een heel klein stukje werd vertoond en wel van een kerstbijeenkomst uit 1988.
Tussendoor kon men zich te goed doen aan een voortreffelijk koud buffet.
Al met al was deze bijeenkomst een mooie afsluiting van het jubileumjaar 60 jaar VERON afdeling Amersfoort, meer dan 60 jaar radio-amateur activiteiten uit Amersfoort en omgeving.

Zet de muis op een plaatje om de omschrijving te lezen. Klik er op om het te vergroten,
(c) foto's Koos Sportel (PA3BJV).


<< vorige pagina - volgende pagina >>