LOG-PERIODISCHE-ANTENNE 2002Misschien (nog) onbekend is, dat onze afdeling sinds vorig jaar in het bezit kwam van een log-periodische-antenne. Niet zo maar een die even op een mooie voorjaarsdag op het dak wordt geplaatst, maar een met, al zeg ik het zelf, monsterlijke afmetingen.
De antenne (afkomstig van Fort de Bilt) was, omdat z'n standpijp het begeven had, naar beneden gekomen. Voordat de overblijfselen zouden worden afgevoerd, was er een “engel” die dit kon voorkomen.
De antenne bevond zich sindsdien in opslag bij Heijmen (PA1HC) en is op zaterdag 5 oktober van zolder gehaald door een team dat de antenne weer “tot leven” wil brengen, d.w.z. repareren, opstellen, testen, weer demonteren en er vervolgens een vaste plaats voor te zoeken.
Van de activiteit die dag heeft Henk (PA1HT) en Kees (PA3ARV) een fotoreportage gemaakt. Henk hoopt deze binnenkort te publiceren op zijn eigen home page. Als het zover is dat deze via het internet te raadplegen is hoort u dat tijdig.
Een zeer korte impressie van de “Log-Per”-boom, bestaande uit 2 parallelle liggerpijpen, 11,50 meter lang. Lengte langste/kortste element: 15,50/3,00 meter. Met behulp van de formule basis x hoogte/2 blijkt de oppervlakte 89 vierkante meter te zijn, geschat gewicht circa 200 kg, banden 6-30 mHz, en een paar dB.'s versterking.
U begrijpt dat er eerst veel arbeid te verzetten viel om na controle van alle elementen reparaties te verrichten. Nog belangrijker is hierna, het nodige denkwerk, overleg en planning om te bepalen hoe verder te gaan.

PI4AMF, RTTY-bulleting van 15 oktober 2002

Zet de muis op een plaatje om de omschrijving te lezen. Klik er op om het te vergroten,
(c) foto's Henk (PA1HT) en Kees (PA3ARV).


<< vorige pagina - volgende pagina >>