VOSSENJACHTEN 2011Verslag vossenjacht van 16 januari 2011
Alle spullen staan gereed, op tijd begonnen met inladen van de auto. Om ongeveer 10:30 uur aan gekomen bij het Treekerpunt parkeerplaats. Henny en ik hebben samen alle zenders in het bos verstopt. Om circa 12:30 uur terug bij de start om de rest klaar te zetten. Op de parkeerplaats aangekomen is de eerste jager voor de jacht er al (PA0LEZ). De anderen volgden daarna al snel. Na inschrijving van 8 jagers start de eerste om 13:43 uur. Wat de jagers niet wisten is dat Hans (PA3FYG) met een zender en zijn ontvanger tussen de jagers liep, deze is uiteindelijk door de meeste jagers gevonden. Er waren 13 zenders in het bos verstopt. Met de 14e zender liep Hans in het bos. Deze heeft een mooie oude ontvanger met twee buizen. Officieel op batterijen, deze waren nu vervangen door een zender.
Kees PA1JCW heeft deze keer met een extra handicap gelopen, hij liep de route in tegengestelde richting.
Op alle zenders was een letter geplaatst die men op kon schrijven. Als de letters in de juiste volgorde stonden kon het woord "Nieuw- Schotland" worden gelezen.

Deelnemers Totaal tijd: Aantal zenders:
PA0RSM, Eddy 1uur 58   12
PA3AKK, Wim 1uur 42   11
PA2PIM, Pim 1uur 43   11
PA3EGX, Erik 2uur 03   11
PA1JCW, Kees 2uur 24   11
PA0LEZ, Leo 2uur 09   10
PA3BJV, Koos 1uur 58   9
PA3FYG,Hans 2uur   Eervolle vermelding met 1 te jagen zender

Bij de finish stond de snert, koffie en thee gereed. Alles met uistekende weersomstandigheden (temp. ca 10 graden, droog en geregeld een zonnetje). Het was een aangename zondagmiddag in het bos. Om ongeveer 16:45 uur op de fiets de zenders gaan verzamelen. Ter hoogte van de Pyramide van Austerlitz is het al donker. Zo donker dat ik met moeite het juiste bospad kon vinden om de route te kunnen volgen. De zenders werden nu ook overstemd door de telegrafie en andere signalen in de 80-meterband.
Het verzamelde materiaal in de auto en om 18:25 uur thuis. De laatste 4 zenders hebben Rob en Henny op maandagmiddag opgehaald.
Eddy PA0RSM gefeliciteerd met de 12 gevonden zenders. Kees PA1JCW gefeliciteerd, zelfs met handicap 11 zenders gevonden, een prima resultaat. Hans PA3FYG een eervolle vermelding die als extra vos de rest heerlijk kon foppen met een pieper (zender) in de ontvanger. Afdeling Hilversum hartelijk dank voor het gebruik van de 6 piepers (zenders) die wij geleend hebben. Allen hartelijk dank voor de komst en deelname aan de vossenjacht.
Graag tot de volgende vossenjacht op zondag 20 februari.

Rob (PA0KEL), Henny en Rient (PA3GXP), vossenjacht commissie Amersfoort
Verslag vossenjacht van 20 februari 2011
Zondagmorgen, lang uitslapen, gisteren jarig geweest dus laat geworden, maar toch om half elf lag de vossenjacht ontvanger al uiteen geschroefd op tafel. Na een grondige inspectie en batterijen wissel de zaak weer in elkaar geschroefd en zie daar er komt ruis uit het apparaat, dus klaar voor de start, eerst nog even een boterham naar binnen en dan op pad het bos in.
Een nieuwe start locatie, even zoeken, maar de bewijzering was dik in orde, dus snel gevonden op parkeerplaats nr. 6, ver achter Restaurant Waterloo, verscholen aan de rand van het bos, staat daar een prachtige partytent, compleet ingericht met het nodige zit meubilair. Het zonnetje schijnt voorzichtig door de bomen en je waant je op een mooie camping met zo’n 25 graden op de thermometer, maar dan spring je de auto uit en onmiddellijk besef je, hier is het geen zomer. Een ijzige oosten wind is ons deel en we kruipen dicht bij elkaar in de mooie tent en zie daar het wordt nog gezellig en dit alles ter ere van de eerste winter-/voorjaarsjacht van 2011.
Rient had een prachtige route op de kaart gezet en alles was zeer duidelijk ingedeeld in de kaartvakken. Heel makkelijk om te volgen en er zaten genoeg vossen, zodat je er wel een kon missen om toch het woord te kunnen ontcijferen (dat gebeurde mij dus). Ik heb een heerlijk stuk gelopen op deze koude dag en ik heb genoten van de wijze waarop Rient de vossen een bijna onzichtbare plaats in de route had gegeven. Ook de lengte van de tocht viel reuze mee, na anderhalf uur was ik weer terug in de tent en daar stond de echte Groninger mosterdsoep te pruttelen. Na eerst het woord gereconstrueerd te hebben was de soep van Hennie een aangename energie aanvulling. Hyacintbol was het toverwoord en het gemiste lettertje (t) bezorgde mij toch nog een derde plaats.
Terugkijkend een zeer geslaagde en gezonde jacht heerlijk in het bos. Een aanrader voor een ieder die er niet bij was, volgende keer dus. Ik ben na het in ontvangst nemen van een drietal mooie Hyacintbollen, nog voor mijn verjaardag, zeer tevreden huiswaarts gekeerd.
Rient en Hennie, hartelijk dank voor de organisatie van deze jacht en de geweldige ontvangst met koffie, koek, de heerlijke soep en natuurlijk de leuke attentie aan het slot van deze Hyacintboljacht.
Totaal aantal deelnemers aan deze jacht 5 Personen.

De deelnemers:
Kees (PA1JCW) 10 vossen gevonden in 81 minuten
Leo (PD0LEZ) en XYL 10 vossen gevonden in 87 minuten
Koos (PA3BJV) 9 vossen gevonden
Godfried (PD0DDR) 4 vossen gevonden

Koos (PA3BJV)
Verslag vossenjacht van 20 maart 2011 op 80 meter
De auto met alle benodigde materialen geladen. Naar parkeerplaats de “Ring Heuvels”aan de Waterlooweg in het bos gebied “Den Treek Henschoten”. Op weg daar naartoe de weg bewijzering voor belangstellenden uit gezet en ook Vos-2 geïnstalleerd in het bos bij Waterloo.
Om 11:30 uur is ook Jan (PD0RDQ) aan gekomen en samen Vos-1 op zijn plaats in het bos gezet aan de Viesteeg.
Om 12:30 terug bij de Start, tijd voor een broodje. Dan komen ook de eerste jagers al aanrijden.

80 m Piet Wakkerjacht mis peiling in mm mis peiling in mm mis peiling in mm beste peiling
deelnemers vos 1 vos 2 totaal  
         
Marianne en Leo (PA0LEZ) 40 10 50 5
Merel en Daniel 17 7 24 2
Godfried (PD0DDR) 70 x 70x 7
Hilde (PA3EKW) en Koos (PA3BJV) 46 6 52 6
Jan (PD0AUQ) 12 14 26 3
Louis (PA4HAY) 38 x 18x 7
Kees (PA1JCW) 11 5 16 1
Komen (PA0GJK) 14 15 19 4

Om 13:20 uur uitleg gegeven van hoe de Piet Wakkerjacht verloopt. Bij de Piet Wakkerjacht gaat het om de nauwkeurigheid van het peilen, en niet om de snelheid. Zodra Vos-1 zich liet horen is de jacht gestart.
Het weer was uitstekend wat ook meehielp om het tot een succes volle vossenjacht te maken. Zo tegen 15:30 uur is iedereen terug bij de start en zijn de Vossen gevangen. Tijd voor koffie en thee, ook bovenstaande resultaat bekend gemaakt.
Jan (PD0RDQ) ook hartelijk dank voor het helpen bij Vos-1.
Allen hartelijk dank voor de deelname en graag tot ziens op een volgende jacht.

Rob (PA0KEL), Henny en Rient (PA3GXP), vossenjacht commissie Amersfoort
Verslag vossenjacht van 10 april 2011 op 2 meter
De belangstelling voor deze jacht was erg klein en niet representatief voor de vorige jachten. Dat is de reden dat u hierover verder geen informatie vindt over deze jacht.

Verslag  vossenjacht (spoetnik) op 80 meter van zondag 16 oktober
De organisatie was zeer verheugd met de opkomst van de volgende deelnemers:

PA1JCW - Kees gevonden vossen 17   plaats nummer 1
PA3GGI - Marcel gevonden vossen 16   plaats nummer 2
PD2WAM - Wim gevonden vossen 16   plaats nummer 3
PD2WLM - Wilma gevonden vossen 16   plaats nummer 3
PA1EDL - Edwin gevonden vossen 11   plaats nummer 4
PA2PIM - Pim gevonden vossen 11   plaats nummer 5
PA0LEZ - Leo & Mariane gevonden vossen 8   plaats nummer 6
PA3BJV - Koos gevonden vossen 7   plaats nummer 7
PA3EKW - Hilde gevonden vossen 7   plaats nummer 8
PA0MMV - Michiel gevonden vossen 5   plaats nummer 9
PA4HAY - Louis gevonden vossen 5   plaats nummer 9
PD0AUQ - Jan gevonden vossen 3   plaats nummer 10
PA3GRM - Tijmen gevonden vossen 3   plaats nummer 11
PD0DDR - Godfried gevonden vossen 2   plaats nummer 12

Alle jagers hadden een kaart ontvangen waarop de locatie van de 11 zenders op konden worden overgezet. Daarnaast waren er een aantal (7 zenders) die tussen de andere zenders in lagen. In totaal zijn er 18 zenders geplaatst. Bij het lopen van de route tegen de klok in lagen de zenders op volgorde van: B V O A S S O E N F J A E C H N T G. Zo konden de volgende woorden worden samengesteld “Vossenjacht” en “Baofeng”.
Bij terugkomst, bij Start/Finish, voorzag Henny een ieder van koffie/thee, frisdrank en een koekje. Waarna men heerlijk kon napraten in het zonnetje over waar de zenders waren geplaatst.
Alle jagers hartelijk dank voor jullie komst en graag tot ziens bij een volgende jacht op zondag 13 november, informatie volgt.

Rob (PA0KEL), Henny en Rient (PA3GXP), vossenjacht commissie Amersfoort
Verslag vossenjacht (FoxOring) op 2 meter van zondag 13 november
In de ochtend de zenders, 8 stuks, uitgezet in de Treek (FoxOring in de 2-meterband). Omstandigheden: het was fris en mistig. Tijdens de start kwam ook de zon door en werd het uitstekend vossenjacht weer. De volgende deelnemers hadden zich aan de start gemeld voor de FoxOring op 2-meter:

deelnemer(s)
looptijd (min.) gevonden
zenders

volgorde
PA3GGI - Marcel & Bernadette 67 7 1
PA3EYC - Maarten 93 7 2
PAoLEZ - Leo 97 7 3
PA3AKK Wim 97 7 3
PA3ESB - Henk 92 6 4
PAoJNH - Jan 101 6 5
PA2JWN - Hans 100 4 6
PA3BJV/PA3EKW - Koos/Hilde 69 2 7
DF7XU - Dieter 125 7 8
PA1JCW - Kees 123 2 9

Tijdens het terug komen van de eerste jagers werd al duidelijk, dat 1 Vos aan de jacht was ontsnapt. Uiteindelijk waren er 7 vossen terug te vinden voor de jagers. Ook hadden enkele jagers materiaal problemen, waardoor het extra moeilijk werd. Deze kunnen volgend jaar samen met de andere jagers opnieuw proberen. Voor de organisatie was het de taak om de ontsnapte vos toch nog op te sporen en terug te krijgen in de groep. De vossenjacht was deze keer zelfs internationaal met Dieter DF7XU. Hij liep echter net buiten de tijd van 120 minuten, ook hij krijgt volgend jaar een herkansing. Met de letters op de vossen kon het woord “tuinkers” worden gemaakt. Bij de finish verzorgde Henny de koffie, thee en koek met pepernoten. Voor ons als organisatie was het een mooie en leerzame dag geweest. Voor de deelnemers/bezoekers graag tot de volgende vossenjacht op 11 december.


Verslag vossenjacht (Piet Wakkerjacht) op 80 meter van zondag 11 december
Om circa 11:30 op de fiets het bos in. Rob, Manon en Rient plaatsten de twee zenders. De weersomstandigheden waren gunstig, het was droog, maar wel fris net boven nul 2° C. Het ijs stond op de diverse waterplassen in het bos. Terug bij de start waren ook de eerste deelnemers al gearriveerd. Deze werden verwelkomd en er werd verder gegaan met het opstellen van de materialen ter voorbereiding voor de jacht. Om 13:00 uur waren alle deelnemers ingeschreven en van een terreinkaart voorzien. Er moest worden gewacht tot 13:30, omdat de timer in de zender daarop was afgesteld.

deelnemer(s)
mispeiling1 mispeiling 2 mispeiling totaal volgorde
PA3AAK - Wim 10 10 20 1
PA4BWD - Björn 21 9 30 2
PA3GQF - Richard 14 17 31 3
PA0JNH Jan 26 7 33 4
PA0DFN - Dick 32 5 37 5
PE5EDW - Edwin en Danielle 24 17 41 6
PA1JCW - Kees 31 16 47 7
PA3EGX - Erik 2 52 54 8
PA3ESB - Henk 52 13 65 9
PD0DDR - Godfried 50 50 100 10

Rond 15:15 kwam de eerste deelnemer binnen, de rest volgde snel daarna. De erwtensoep werd opgeschept met daarbij roggebrood met spek. Tijdens het eten werden de terreinkaarten verwerkt en de bovenstaande uitslag uitgewerkt. Na bekend maken van bovenstaande statistiek kregen de deelnemers een kaart met Vos van de jacht mee. Met een voldaan gevoel dat alles goed verlopen was en iedereen het naar zijn zin heeft gehad, werd huiswaarts gekeerd.
De deelnemers/bezoekers hartelijk dank voor jullie komst, graag tot de volgende vossenjacht op zondag 15 januari, details volgen nog.
Prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling gewenst.

Rob (PA0KEL), Henny en Rient (PA3GXP), vossenjacht commissie Amersfoort

<< vorige pagina - home >>