VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtafdelingsleden
Bestuurslid Hans van der Marel (PE1KWH) stelt zich voor Hans van der Marel (PE1KWH) is sinds dit jaar bestuurslid van de afdeling Amersfoort, graag stelt hij zich aan u voor:
Na de laatste jaarvergadering heb ik de werkzaamheden van Eddy (PA0RSM) overgenomen voor zover dat de communicatie binnen de afdeling betreft. Mijn naam is Hans van der Marel, ben nog net 48 jaar oud en heb al een licentie sinds het midden van de jaren 80.

Destijds heb ik er weinig mee gedaan, maar in 2012 kwam ik op een rommelmarkt in Duitsland een oud 2 m setje tegen (SR-C828M kristallen doos met een losse VFO).

Deze ingebouwd in mijn auto en via de repeater van Amersfoort in contact gekomen met de morsecursus bij Koos (PA3BJV). Binnen een jaar mijn morse gehaald en ook de morse cursus voor “gevorderden” als vervolg hierop gevolgd en natuurlijk lid geworden van de VERON Amersfoort.

Mijn interesses zijn vooral oudere apparatuur en zelfbouw. Ik heb naast de SR-C828M o.a. een HW-12A (80 m SSB set), FT101Z, zelf bedacht en gebouwd QRP CW setje, wat groen spul en een werkende BC191 met Dynamotor voeding.

Zo af en toe gun ik me wat tijd om met een contest mee te doen. Op het ogenblik ben ik bezig om een interface te bouwen om met de PC de FT-101Z te kunnen bedienen. Het doel is dan om aan meer CW-contesten deel te gaan nemen.

Na de melding dat Eddy er mee wilde ophouden en een opvolger zocht heb ik me aan-gemeld en heb het afgelopen jaar veel meegekregen van zijn werkzaamheden en die van het bestuur.

Hierbij wil ik een oproep doen, als iemand hoort dat een lid (of hij zelf) in de problemen zit, ziek of overleden is laat het mij of het bestuur weten, zodat we er als bestuur aandacht aan kunnen besteden. Ik woon zelf in Hilversum en heb geen toegang tot de lokale bladen van Amersfoort en omgeving, nieuws de hobby betreffend kun je me altijd toesturen.

Mijn andere doelstelling is de radiohobby wat meer onder de aandacht te brengen. De nieuwe locatie voor de maandelijkse bijeenkomsten vanaf september is een mooie start. Ook diverse evenementen in de bij onze afdeling behorende plaatsen kunnen een kans bieden om meer mensen met onze hobby kennis te laten maken. Weet je een evenement, laat het ons weten.


73, Hans (PE1KWH) – bestuurslid 2015-2016


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)