VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtafdelingsleden
Bestuurslid Maarten Bos (PA3EYC) stelt zich voor Maarten Bos (PA3EYC) is sinds dit jaar bestuurslid van de afdeling Amersfoort, graag stelt hij zich aan u voor:
Mijn naam is Maarten met de roepletters PA3EYC, geboren en getogen in Spakenburg. Nu woonachtig in de mooie Arkemheenpolder tussen Nijkerk en Spakenburg.

Begin 1980 begonnen met 27MC met een 22-kanaals (marc) bakkie. Dit begon al gauw te vervelen en heb me ingeschreven bij een D-cursus die gegeven werd in Hoogland. Aangevuld met zelfstudie uit het C-cursusboek van de VRZA ben in het najaar van 1983 opgegaan voor het D- en C-examen. Voor beide geslaagd en ik kreeg de roepletters PE1KDE. Na de morsecursus bij Koos (PA3BJV), gewoon bij hem in de flat aan de keukentafel, in het najaar van 1987 opgegaan voor het CW examen. Dit ging ook goed en kreeg de roepletters PA3EYC, daarna ging de morsesleutel in de kast en deed ik alleen Phone op de HF.

Vanwege avondstudie (MTS en HTS Elektronica) was er geen tijd meer voor de hobby en begin jaren 90 verdween de HF-set in de doos. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en midden 2008 de hobby weer opgepakt. De HF-set had ik nog en een draad antenne was snel gespannen, daarna heb ik een uitschuifbare slankmast gebouwd en kocht een gebruikte FB33.

Als herscholer weer deelgenomen aan de CW-cursus bij Koos, dit keer bij PI4AMF.

De FB33 heeft ondertussen plaats gemaakt voor een 3el. SteppIR. Favoriete bezigheden zijn het jagen op DX en het maken van CW-verbindingen in de 30 meterband. Daarnaast doe ik in het weekeinde graag een paar uurtjes mee met een CW-contest om zo wat puntjes voor de afdelingscompetitie bijeen te sprokkelen.

In mijn spaarzame vrije tijd vindt ik het ook leuk om wat met elektronica te prutsen.


73, Maarten (PA3EYC) – bestuurslid 2014-


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)