VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtSilent Key 2022


OM Rinus Doeland (PA3AZH) Silent Key

Op 28 Januari 2022 overleed ons oud afdelingsbestuurslid en mede radio amateur Rinus Doeland (PA3AZH).
Wij kennen Rinus als een rustige man, nooit op de voorgrond maar wel aanwezig, als het ging om technische zaken, waren zijn inzichten en vaak ook, oplossingen van wezenlijk belang.
Als luchtmachtmilitair stond hij nuchter in de wereld en wist wat er speelde. Hij straalde stabiliteit en rust uit, wat goed is in onze roerige maatschappij.
Hij mocht al vroeg gaan genieten van zijn pensioen en dat heeft hij gedaan, in zijn andere hobby, de modelbouw, met name vliegtuigen en daarmee ook het luchtruim kiezen, het was zijn lust en leven.
Ook sportief trapte hij de kilometers weg op de fiets, ja hij had een goede conditie, getooid met zijn karakteristieke hoed werkte Rinus aan een gezond leven.
Op de VERON-pinksterkampen was hij erbij, mooie jaren waren het. Genieten van de natuur, vossenjachten lopen prachtig!
Op radioamateur beurzen was hij een graag geziene gast, wij ontmoetten hem op diverse gelegenheden, altijd een praatje en je kon hem niet missen, want zijn hoed stak overal bovenuit.
Ook de vakantiegangers volgde hij op de korte golf, veel verbindingen vanuit oost Europa waren mogelijk.
Een energieke man, ondanks de laatste rustige jaren waarin je niet meer zo vaak te horen was, zijn wij je niet vergeten. Zoals wij je kennen blijf je bij ons.
Wij wensen Nannie, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte in deze tijd.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort – a03,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW)


(gedenkkaartje)OM Jan Tuithof (PD0RDQ – NL4405) Silent Key

Op 27 februari 2022 overleed ons oud-bestuurslid en mede radioamateur Jan Tuithof (PD0RDQ – NL4405) op 88-jarige leeftijd.
Jan Tuithof, een begrip in onze afdeling, gedurende vele jaren actief binnen de VERON.
In 1971 leerde ik Jan kennen, hij werd mijn collega bij defensie op de Bernhardkazerne, hij was daar lasser constuctiebank- en plaatwerker.
Ik werd aangesteld als radiomonteur, mijn werkplek was in de werkplaats van Jan. Hij maakte mij wegwijs binnen de kazerne en met de voertuigen welke wij repareerden. Jan het tank gedeelte en ik de radio in de tank.
Het was ook Jan die mij in contact bracht met mijn Hilde, nu 51 jaar geleden.
Samen met Jan waren we samen actief op de 27 Mc, vele uren waren we druk met antennebouw en voedingen. Na deze bakkies tijd ging Jan als luisteramateur verder. Hij bouwde een prachtige radiotafel en deed daarmee diverse JOTA's mee bij de Soekwa scoutinggroep samen met Frans de Feber (PA2RNI), Hans Moorhoff (PA0HML) en Pim Seckel (PA0SEC) en vele anderen. Mooie tijden met zoveel plezier. Jan regelde alle technische antenneconstructiezaken, masten, antennes, enzovoort.
Jan behaalde zijn machtiging, PD0RDQ werd zijn call en zo werd Jan actief op de amateur frequenties, hiervoor bouwde hij een mooi radiostation met een goed antennepark.
Hij beheerde jarenlang het VERON Service Bureau samen met Wil zijn vrouw. Ook bouwde hij de VERON-stand op bij de diverse radioamateur beurzen en radio vlooienmarkten. Daar vertelde hij menig beginnend radioamateur over onze mooie hobby en maakte hem lid van de VERON.
Jan heeft ook een tijdlang het drukwerk van ’t Geruis verzorgd en wekelijks het RTTY-bulletin samen met zijn buurtgenoot Henk Teubler (PA1HT) uitgezonden. Hiervoor werd hij samen met Henk in 2001 uitgeroepen tot “Afdelingsamateur van het Jaar”.
Hij maakte voor de antennemast van “Radio AA” in Leusden een prachtige stalen voet voor de betonnen platen. Ook voor de PACC-contesten maakte hij hulpstukken voor de antennes welke in een kraan op 40 meter hoogte gemonteerd werden.
Jan werd heel verdiend onderscheiden met de Gouden Veron Speld voor deze vele decennialange werkzaamheden om onze radiohobby te ondersteunen.
We zullen Jan missen, maar zijn dankbaar voor al zijn inzet en goodwill, wij wensen de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze tijd.
Jan weer herenigd met je zo dierbare echtgenote Wil rust in vrede.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort – a03,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW)


(rouwkaart)


Zoekt u andere overlijdensberichten?
Deze zijn terug te vinden op de 2000 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 pagina's.


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


ONZE LOCATIE

Onze bijeenkomsten vinden
plaats in ontmoetings-
centrum "De Herberg”,
(Watersteeg 85, Amersfoort
(wijk Nieuwland)) elke
tweede vrijdagavond van
de maand (m.u.v. juni, juli
en augustus).
Aanvang 20.00 uur.

Kom gerust langs

CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)