VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtSilent Key 2011

Silent Key (in memoriam)

Op zaterdag 26 maart is aan de gevolgen van een herseninfarct overleden,

OM JAAP PASTIJN (PA0JPH).

De zo karakteristieke stem van Jaap zullen we niet meer horen, een radiozendamateur in hart en nieren. Ik leerde Jaap en Hannie kennen in het begin van de 80er jaren doordat we samen, (Hannie) en ik, op de cursus zaten in het Van Randwijckhuis ontstond er een goed contact met dit radio echtpaar. Toen we dan ook samen naar het zendexamen gingen in Utrecht was de blijdschap compleet na het controleren van de antwoorden, bleken we allebei geslaagd, uiteindelijk resulterend in de A-machtiging.
Voor Hannie werd het PA3BNV, een gezellige tijd volgde met veel hobby plezier, zoals het ondermeer uitzetten van de vossenjacht zender gemonteerd aan de overwegspoorboom van station Soestduinen. Wat een gezoek is dat geweest, elke keer werd die vos hard en dan weer zacht, doordat die bomen open en dicht gingen. Een geniale plek zo bij het QTH van Jaap en Hannie, zij woonden op het station Soestduinen. We hebben nog lang nagepraat die avond.
Jaap was een techneut en kon de dingen ook heel praktisch uitleggen, dan was het direct duidelijk. Toen Hannie een aantal jaren later veel te vroeg plotseling overleed, was dat een klap voor Jaap en het werd stil om hem heen. Toch heeft Jaap de hobby jaren later weer opgepakt en de laatste jaren was hij weer actief. Hij had er weer plezier in.
Jaap mocht 77 jaar oud worden. We zullen hem missen, wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens de VERON afdeling Amersfoort,
Hilde Sportel (PA3EKW), voorzitterSilent Key (in memoriam)

Op 17 oktober is overleden ons afdelingslid

OM PAUL SLAVENBURG (PA0RZ)

Paul was een van onze vroegste radiozendamateurs, hij had dan ook een twee letter callsign.
Evenals alle amateurs uit die tijd begon hij als lid bij een van de voorgangers van onze VERON. De radioamateur uit die dagen moest de apparatuur veelal zelf bouwen en zo is dat ook met hem gegaan. Paul maakte radiovrienden over de gehele wereld op de kortegolf.
Zijn belangstelling was er altijd, met name toen PI4AA naar Leusden kwam, was hij er regelmatig te vinden en deelde hij zijn kennis met ons jonkie's tijdens het maken van de programma's.
Ook kwam hij regelmatig naar de VERON-avonden om een lezing aan te horen en zijn QSL-kaarten op te halen.
De laatste jaren waren moeilijk, veel kon hij nog met de computer doen, maar toen zijn gezondheid verder achteruit ging werd het stil. De laatste tijd bracht hij door in het verzorgingstehuis, daar was nog wel de mogelijkheid om de computer te gebruiken.
Wij zullen zijn markante persoonlijkheid missen.
Wij wensen zijn echtgenote, de familie en radiovrienden veel kracht en sterkte toe in de komende tijd.

Namens bestuur van de VERON afdeling Amersfoort,
Hilde Sportel-Janssen (PA3EKW), afdelingsvoorzitter

Zoekt u andere overlijdensberichten?
Deze zijn terug te vinden op de 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 pagina's.


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)