VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtSilent Key 2023


YL Toos de Bles-van der Wateren Silent Key

Geheel onverwacht is op 7 februari op 60-jarige leeftijd overleden Toos de Bles–van der Wateren echtgenote van onze oud-voorzitter Frans de Bles (PC2F).
Wij leden van de afdeling VERON Amersfoort kennen haar van de bardiensten welke zij samen met het barteam in Ontmoetingscentrum De Herberg vervulde.
Op deze wijze een bouwsteen zijn in de organisatie van onze avonden geeft wel aan dat zij betrokken was bij de voorzittersfunctie van Frans.
Veel kracht en moed wensen we Frans, zijn zonen en familie om met dit verlies verder te gaan.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV)
OM Peter Stuart (PA3EPX) Silent Key

Op 16 april 2023 is op 71-jarige leeftijd overleden, ons oud-bestuurslid, docent en zelfbouw man Peter Stuart (PA3EPX).
Peter kwam eind 70er jaren naar Amersfoort, hij ontplooide zich direct als actief lid van onze afdeling.
Samen met Rob (PA0KEL) zette hij het vossenjagen weer op de kaart. Daarnaast werd de C-cursus nieuw leven ingeblazen. Samen met Dolf (PE1AAP), leidde hij de cursus naar een hoog niveau.
Ook binnen het afdelingsbestuur vond hij zijn plaats als secretaris. Daarnaast wist Peter, met een niet aflatend enthousiasme mensen aan het zelf bouwen te krijgen, zoals met de beroemde P1 en de ATV-zender en veel andere prachtige projecten.
Met Peter en Rob, was het in de jaren 80 en 90 een feest om bij de afdeling Amersfoort te horen. Er was elke week genoeg te doen om de hobby in praktijk te brengen.
Peter ontwikkelde een super eindtrap voor de 2 meter band en maakte daar weer intensief gebruik van op de contest locatie bij Henk (PA0FAS) in Leusden.
Ook het kamperen was hem niet vreemd, samen met onze toen nog jonge gezinnen op het VERON Pinksterkamp, wat een mooie dagen waren dat.
Voor al zijn inzet en ondersteuning zijn we hem dank verschuldigd. Peter rust in vrede, wij zullen je niet vergeten.
Wij wensen zijn vrouw Ans en de kinderen heel veel kracht en sterkte in de komende tijd.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV)  en Hilde (PA3EKW)
OM Rob Kelder (PA0KEL) Silent Key

Op 29 april is op 84-jarige leeftijd overleden Rob Kelder (PA0KEL).
Meer dan 30 jaar maakte Rob deel uit van de Amersfoortse Vossenjachtcommissie. Ook vervulde Rob een rol in het afdelingsbestuur: in de periode 1980-1985 was hij voorzitter van onze afdeling, die op dat moment uit meer dan 400 leden bestond.
Vele jaren verzorgde Rob de printservice van de afdeling én organiseerde en begeleidde hij samen met Peter (PA3EPX), die ons op 16 april jl. is ontvallen, zelfbouwinitiatieven in de regio Amersfoort. Dat laatste paste ook goed bij hoe Rob de hobby beleefde: hij was een echte bouwer. De verbindingen die hij maakte waren vooral noodzakelijk om te kijken of het werkte.
Vanwege zijn bijzondere inzet voor de afdeling werd Rob in 1987 en 2007 uitgeroepen tot afdelingsamateur van het jaar. Ook mocht Rob in 2018 de Gouden Speld ontvangen.
Rob was een graag geziene en vaste gast bij veel van onze afdelingsactiviteiten. Helaas zorgde gezondheidsproblemen ervoor dat we zijn aanwezigheid in de afgelopen paar jaar hebben moeten missen: Rob verhuisde naar Ameland waar zijn familie mantelzorg kon verlenen.
Met het overlijden van Rob verliezen we opnieuw een amateur aan wie we veel dank verschuldigd zijn. Rob, rust in vrede. Bedankt dat we onderdeel mochten zijn van jouw leven.
Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Gert (PA2LO)


OM Naldo Wijvekate (PA3DRN) Silent Key

Op 9 december 2023 is op 81-jarige leeftijd overleden OM Naldo Wijvekate (PA3DRN).
Naldo leerde ik kennen begin 1982, hij kwam bij mij op de morse cursus, toen nog in het Burgemeester van Randwijkhuis in Amersfoort.
In 1984 was Naldo, samen met zijn echtgenote, bereidt om mij te helpen met het organiseren en uitvoeren van het VERON Pinksterkamp, dit hebben we samen vele jaren gedaan. Zijn enthousiasme was groot in deze werkzaamheden, hij had het juiste overzicht over de zaak, ik heb in die jaren veel geleerd van hem. Naldo is daarvoor in 1995 ook onderscheiden met de “Gouden Speld” van de VERON.
Zijn ziekte heeft hem in de jaren daarna ernstig beperkt in zijn werk, als ook in de hobby, toch bleef hij optimistisch en dat straalde van hem af.
Ook de verbindingen op de korte golf maakte hij graag, zijn belangstelling ging uit naar de radioamateurs onderweg met een zeilschip over de wereldzeeën. Elke dag was hij te horen op de HF-banden en hield hij de stand van zaken bij aan boord van het schip.
De laatste jaren werd het stil, zijn ziekte vergde te veel van hem. Een bevlogen radioman verliezen we in hem, gedisciplineerd en oplettend als hij was.
Wij wensen zijn echtgenote en de kinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW)
Zoekt u andere overlijdensberichten?
Deze zijn terug te vinden op de 2000 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 pagina's.


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)