VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtSilent Key 2016

Silent Key (in memoriam)

Op 23 januari 2016 is op 78-jarige leeftijd overleden, onze mede-amateur en afdelingslid

OM JAAP DRUIJFF (PA1JD)

Jaap begon vrij laat als zendamateur, hij was halverwege de vijftig toen hij op een camping in Spanje met het amateurisme in aanraking kwam. Daar kwam hij een al wat oudere Belgische zendamateur tegen. Deze had zijn apparatuur bij zich en door deze kennismaking raakte Jaap geïntrigeerd door de hobby. Kort daarna bouwde hij zijn eerste ontvanger, een ontwerp dat hij uit een tijdschrift had. Jaap was vooral actief met ATV en op de kortegolf.
Sinds 2005 was Jaap ziek. Een beenmergtransplantatie zorgde voor een duidelijke vooruitgang, maar genezen deed Jaap niet. Jaap en zijn XYL Dinie bleven ook in deze moeilijke jaren contact houden met de vereniging. Zo bezochten ze regelmatig de verenigings-BBQ ’s en daar genoten zij zichtbaar van.
Wij wensen familie en vrienden van Jaap sterkte bij het verlies.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort (a03)
Frans de Bles (PC2F), afdelingsvoorzitter

(zie ook de overlijdensadvertentie)


Silent Key (in memoriam)

“Zo plotseling, zo onbegrijpelijk, zo machteloos.” Vol ongeloof hebben we kennis moeten nemen van het overlijden van ons afdelingslid

CAREL MOBACH (PC5M)

Hij overleed op 12 januari jl. en werd slechts 53 jaar.
Carel was al 38 jaar radiozendamateur en velen kennen hem als een vaste deelnemer aan diverse contestgroepen op VHF en HF; PI4GN, PC5T, PI4AMF en onder zijn eigen call met vrienden in de IARU 160 m contesten. Op rustige wijze zorgde hij ervoor dat de contestsoftware en ook de hardware perfect werkten en was zowel in CW als in Phone een topklasse operator. Carel maakte van vele contesten filmpjes welke terug te vinden zijn op YouTube en zijn internetsite. Al tijdens een contest smede hij plannen hoe tijdens een volgende contest het resultaat nog beter zou kunnen.
Vorig jaar november raakte Carel bij het uitoefenen van onze radiohobby bij de opbouw voor de VHF Marconi CW contest ernstig gewond. Na een ziekenhuisopname van enige weken was hij thuis aan de beterende hand en vol goede moed bezig aan zijn verdere herstel.
Aan de contestcrew van PI4AMF liet hij voor de jaarwisseling weten uit te kijken naar de komende PACC, waarbij hij natuurlijk weer van de partij zou zijn. Het was dan ook een shock voor de vele radioamateurs die Carel kenden dat hij onverwacht na een ziekenhuisopname daar was overleden. Tijdens de crematieplechtigheid waren vanuit het hele land radioamateurs aanwezig om Carel de laatste eer te bewijzen en om elkaar en de nabestaanden te steunen in het verlies.
Wij wensen de nabestaanden en vrienden van Carel alle sterkte. Vergeten doen wij Carel nooit, maar missen des te meer.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort (a03) en Contestgroep PI4AMF,
Frans de Bles (PC2F), afdelingsvoorzitter

(zie ook de overlijdensadvertentie)


Silent Key (in memoriam)

Op maandag 11 januari hebben we afscheid genomen van

OM GERRIT BUTSELAAR

Gerrit was een graag geziene man en kwam meestal op de jaarlijkse verkopingen van onze afdeling, daar zocht hij altijd naar onderdelen voor oude radio’s. Het opknappen van deze prachtige stukjes nostalgie was zijn passie. Hij was er goed in: het overgrote deel van zijn verzameling speelde weer nadat Gerrit zich er over had ontfermd. Behalve radio’s was hij in vroeger jaren ook bezig met klokken en fietsen, kortom het was techniek wat de klok sloeg.
Gerrit Butselaar was de vader van onze QSL-manager Peter (NL 5557) en Dolf (PE1AAP). Zij moeten het radiovirus al vroeg ontmoet hebben met zo’n vader.
We zullen hem missen, een markante man met oog voor detail. Wij wensen de familie Butselaar veel sterkte met dit verlies .

Bestuur en leden VERON Amersfoort,
Koos Sportel (PA3BJV)


Zoekt u andere overlijdensberichten?
Deze zijn terug te vinden op de 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 pagina's.


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)