VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtSilent Key 2018


OM Kees Wagenmakers (PA0LL) Silent Key

Thuis in Ermelo is op 21 februari 2018 overleden OM Kees Wagenmakers (PA0LL). Kees is bijna 81 jaar geworden. Veel amateurs kennen Kees als maker van de hoogwaardige en esthetisch mooiste tuners die er gemaakt zijn: de ‘LL-tuner’.
Ondanks dat Kees op zijn levenspad een aantal zware klappen kreeg te verduren en hij al enige jaren met zijn gezondheid aan het tobben was, bleef hij optimistisch en vol met plannen en ideeën. Een heel gastvrij mens ook: als je langs ging bij Kees en Diny, dan wist je een ding zeker: zonder een bak koffie met wat erbij ging je niet weg.
Kees hield van experimenteren. En niet alleen op het gebied van tuners. Zo herinner ik me een experimentele tak-tenne voor 80 meter waarmee hij bezig was. Voor zijn ‘LL-tuner’ -hij heeft er ongeveer 900 gemaakt- was hij zeer kritisch op de materialen die hij gebruikte: zelfs voor iets eenvoudigs als de gebruikte schroeven kon hij weken op zoek gaan naar het welk schroefje goed genoeg was voor zijn ontwerp. Een warme persoonlijkheid en uniek mens is van ons weggegaan.
Wij wensen Diny, familie en vrienden veel sterkte met het verlies.

Namens leden en bestuur,
Gert van Loo (PA2LO) (secretaris VERON Amersfoort)


(overlijdensadvertentie)


OM Henk Teubler (PA1HT ex PE1IMQ) Silent Key

Op 25 april 2018 is overleden op 77 jarige leeftijd ons afdelingslid en oud-bestuurslid OM Henk Teubler (PA1HT ex PE1IMQ)
We herinneren Henk als een man die op de achtergrond bleef, maar ook als een man die voor je klaar stond met raad en daad waar nodig. Een radiozendamateur die zijn zaken serieus nam. Een aantal jaren was Henk een gewaardeerd lid van ons afdelingsbestuur.
Henk stond altijd open voor een project en zocht dit dan ook helemaal uit, zorgvuldig zodat je bij de bouw van de schakeling niet voor een verrassing zou komen te staan. Ook het programmeren en instellen van nieuwe porto’s was aan hem wel besteed. Samen met Jan (PD0RDQ) heeft Henk jarenlang het telexbulletin voor onze afdeling verzorgd; elke week met alle nieuwtjes en mededelingen.
De laatste jaren werden moeilijker en Henk bleef meer op de achtergrond, af en toe kwam hij nog eens naar de afdelingsbijeenkomst. We zullen zijn rustige benadering en wijze woorden missen in onze afdeling.
Wij wensen Hannie, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in het dragen van dit verlies.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) Sportel
OM Rudi Bruins (PA1PF) SILENT KEY Silent Key

Op maandag 24 september 2018 is overleden op 83-jarige leeftijd OM Rudi Bruins (PA1PF).
Rudi was een rustige man, nooit op de voorgrond, maar wel altijd aandachtig de conversaties volgend. Hij kwam eerst op latere leeftijd naar de verenigingsavonden, na onze kennismaking werd het snel een vast gegeven en was Rudi van de partij, ook op de morsecursus was hij aanwezig.
De opbouw werkzaamheden van de PACC behoorden ook tot zijn belangstelling altijd met een goede raad en een helpende hand.
In de zomer was hij samen met zijn echtgenote Ton te vinden aan boord van zijn schip in Griekenland, dat was zijn passie, vele jaren hebben ze dit samen mogen doen. Ook aan boord was de zender te vinden, de stagen als antenne, op het achterdek de windmolen voor de energie, dit was voor hen genieten.
Toen zijn ziekte zich openbaarde, werd snel duidelijk dat de reizen naar de boot in Griekenland niet meer gingen, dit was voor hen beide een zware beslissing. Toch bleef Rudi trouw komen naar de bijeenkomsten. Ton bracht hem en op de kerstavonden waren ze er altijd bij.
We zullen deze rustige man missen en wensen Ton en de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze dagen.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW) Sportel
OM Hans Hugenholtz (PA0NV) Silent Key

Op 18 december 2018 is ons oud-afdelingslid Hans Hugenholtz (PA0NV) overleden.
Hans kwam in de jaren ‘50 via zijn jongere broer in contact met het radioamateurisme. In 1964 vestigde hij zich als huisarts in Bunschoten- Spakenburg en een jaar later behaalde hij zijn licentie.
Hans was een echte DX-er. Ook was hij actief in het ‘Nasiballennet’. De contacten die hij overal in de wereld had leidden regelmatig tot bezoekjes aan Bunschoten.
In 2012 werd Hans getroffen door een zeer ernstig herseninfarct en kon nadien niet meer actief zijn als zendamateur. Na een langdurig ziekbed is hij op 18 december 2018 overleden.
Wij wensen de nabestaanden van Hans sterkte met het verlies.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort,


Zoekt u andere overlijdensberichten?
Deze zijn terug te vinden op de 2000 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 pagina's.


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)