VERON a03
home    archief    bibliotheek    historisch overzichtSilent Key 2022


OM Rinus Doeland (PA3AZH) Silent Key

Op 28 Januari 2022 overleed ons oud afdelingsbestuurslid en mede radio amateur Rinus Doeland (PA3AZH).
Wij kennen Rinus als een rustige man, nooit op de voorgrond maar wel aanwezig, als het ging om technische zaken, waren zijn inzichten en vaak ook, oplossingen van wezenlijk belang.
Als luchtmachtmilitair stond hij nuchter in de wereld en wist wat er speelde. Hij straalde stabiliteit en rust uit, wat goed is in onze roerige maatschappij.
Hij mocht al vroeg gaan genieten van zijn pensioen en dat heeft hij gedaan, in zijn andere hobby, de modelbouw, met name vliegtuigen en daarmee ook het luchtruim kiezen, het was zijn lust en leven.
Ook sportief trapte hij de kilometers weg op de fiets, ja hij had een goede conditie, getooid met zijn karakteristieke hoed werkte Rinus aan een gezond leven.
Op de VERON-pinksterkampen was hij erbij, mooie jaren waren het. Genieten van de natuur, vossenjachten lopen prachtig!
Op radioamateur beurzen was hij een graag geziene gast, wij ontmoetten hem op diverse gelegenheden, altijd een praatje en je kon hem niet missen, want zijn hoed stak overal bovenuit.
Ook de vakantiegangers volgde hij op de korte golf, veel verbindingen vanuit oost Europa waren mogelijk.
Een energieke man, ondanks de laatste rustige jaren waarin je niet meer zo vaak te horen was, zijn wij je niet vergeten. Zoals wij je kennen blijf je bij ons.
Wij wensen Nannie, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte in deze tijd.

Namens bestuur en leden VERON Amersfoort – a03,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW)


(gedenkkaartje)OM Jan Tuithof (PD0RDQ – NL4405) Silent Key

Op 27 februari 2022 overleed ons oud-bestuurslid en mede radioamateur Jan Tuithof (PD0RDQ – NL4405) op 88-jarige leeftijd.
Jan Tuithof, een begrip in onze afdeling, gedurende vele jaren actief binnen de VERON.
In 1971 leerde ik Jan kennen, hij werd mijn collega bij defensie op de Bernhardkazerne, hij was daar lasser constuctiebank- en plaatwerker.
Ik werd aangesteld als radiomonteur, mijn werkplek was in de werkplaats van Jan. Hij maakte mij wegwijs binnen de kazerne en met de voertuigen welke wij repareerden. Jan het tank gedeelte en ik de radio in de tank.
Het was ook Jan die mij in contact bracht met mijn Hilde, nu 51 jaar geleden.
Samen met Jan waren we samen actief op de 27 Mc, vele uren waren we druk met antennebouw en voedingen. Na deze bakkies tijd ging Jan als luisteramateur verder. Hij bouwde een prachtige radiotafel en deed daarmee diverse JOTA's mee bij de Soekwa scoutinggroep samen met Frans de Feber (PA2RNI), Hans Moorhoff (PA0HML) en Pim Seckel (PA0SEC) en vele anderen. Mooie tijden met zoveel plezier. Jan regelde alle technische antenneconstructiezaken, masten, antennes, enzovoort.
Jan behaalde zijn machtiging, PD0RDQ werd zijn call en zo werd Jan actief op de amateur frequenties, hiervoor bouwde hij een mooi radiostation met een goed antennepark.
Hij beheerde jarenlang het VERON Service Bureau samen met Wil zijn vrouw. Ook bouwde hij de VERON-stand op bij de diverse radioamateur beurzen en radio vlooienmarkten. Daar vertelde hij menig beginnend radioamateur over onze mooie hobby en maakte hem lid van de VERON.
Jan heeft ook een tijdlang het drukwerk van ’t Geruis verzorgd en wekelijks het RTTY-bulletin samen met zijn buurtgenoot Henk Teubler (PA1HT) uitgezonden. Hiervoor werd hij samen met Henk in 2001 uitgeroepen tot “Afdelingsamateur van het Jaar”.
Hij maakte voor de antennemast van “Radio AA” in Leusden een prachtige stalen voet voor de betonnen platen. Ook voor de PACC-contesten maakte hij hulpstukken voor de antennes welke in een kraan op 40 meter hoogte gemonteerd werden.
Jan werd heel verdiend onderscheiden met de Gouden Veron Speld voor deze vele decennialange werkzaamheden om onze radiohobby te ondersteunen.
We zullen Jan missen, maar zijn dankbaar voor al zijn inzet en goodwill, wij wensen de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze tijd.
Jan weer herenigd met je zo dierbare echtgenote Wil rust in vrede.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort – a03,
Koos (PA3BJV) en Hilde (PA3EKW)


(rouwkaart)OM Tjebbo van Dijk (PD0HIY) Silent Key

Op 10 mei overleed OM Tjebbo van Dijk (PD0HIY) op 74-jarige leeftijd.
Ik leerde Tjebbo kennen in de 80-er jaren. Na het behalen van de machtiging hebben we de techniek van de radio veel besproken en de mogelijkheden om een 2 meter station op te bouwen bekeken. Een kleine shack behoorde tot de mogelijkheden en dat werd het ook.
Vele verbindingen werden gemaakt samen met zijn vriend Chris. Het waren mooie avonden, vol techniek en ruimte voor het persoonlijke.
Ook was Tjebbo op de diverse radiomarkten altijd te vinden. Hij was een vriendelijke en zeer toegankelijke man met altijd een vraag over onze hobby, kleine antennes hadden zijn speciale aandacht.
De laatste jaren hoorden we Tjebbo heel weinig, ook voor hem begonnen de jaren te tellen.
Denkend aan een heel fijne man, wensen wij de familie heel veel sterkte. Wij zullen hem missen.

Namens bestuur en leden van de VERON Amersfoort – a03,
Koos (PA3BJV)

OM Wout Koolstra (PAøPHK) Silent Key

Op 12 juni 2022 overleed op 97-jarige leeftijd ons oud-voorzitter Wout Koolstra (PAøPHK).
‘Wout’ voor zijn vrienden, werd in 1925 geboren te Baarn. Behaalde zijn A-licentie in 1967 en werd vervolgens in 1968 lid van de VERON. Binnen onze afdeling was hij docent van de morse telegrafiecursus samen met OM Pim Seckel (PAøSEC sk). Tussen 1970 en 1975 werd hij onze afdelingsvoorzitter en combineerde dat in 1974 enkele maanden als secretaris. Hij was niet alleen actief tijdens contesten, maar ook bij JOTA onder de call PA0PHK/a voor de Amersfoortse Soekwa Groep.
Het werd rustiger op radiogebied na zijn verhuizing naar een appartement. De senioren van nu, de ‘jonkies van toen’ herkennen dat beeld. Dit bemerkte ik toen ik twee jaar geleden -in de Coronatijd- geattendeerd werd op de verblijfplaats van ‘ons lid in ruste’. Het telefoontje dat ik pleegde werd een geanimeerd ‘600 Ohm QSO’, waarin het plan gesmeed werd om een terugblik met Wout te maken. Wat vervolgens weer uitmondde in een druk e-mail verkeer.
Hij doopte deze terugblik zelf om als “leven met punten en strepen” (*) en schreef zijn autobiografie niet alleen voor ons radioamateurs, maar ook voor zijn kinderen.
Wij hopen dat zij met het nog eens doorlezen de kracht zullen vinden om verder te gaan. Ik zou zijn biografie nu willen aanvullen met de voor ons zo bekende strofe:

‘Old Sparks Never Die, They Just Fade Away’

Namens bestuur en (oud)leden van de VERON Amersfoort,
Eddy R.L. Krijger (PAøRSM)


(*) biografie PAøPHK: Leven met punten en strepen
OM Piet van Hoeijen (PA3CPJ) Silent Key

Op zondag 30 oktober 2022 is ten gevolge van een ernstige hersenbloeding op 74-jarige leeftijd overleden Piet van Hoeijen (PA3CPJ).
Piet was een rustige op de achtergrond gaande man en actief op HF. Hij was altijd te vinden als er een bezoek gebracht werd aan de internationale Radio Beurs in Weinheim, daar gingen we in het grijze verleden met een delegatie van de VERON Amersfoort naar toe. We huurden een bus en zo reisden we af naar ons hotel in Schriesheim. In de avonduren lekker dineren in een restaurant, daarna nog even met de bus naar Heidelberg, prachtige tijden waren het, lang geleden.
Met deze herinnering in gedachten nemen wij afscheid van een bijzondere man. Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV)

OM Maurice (Maus) Goossens (PA3HHT) Silent Key

Op zondag 6 november 2022 is op 59-jarige leeftijd geheel onverwacht overleden Maurice (Maus) Goossens (PA3HHT). Maus, zoals hij genoemd werd, ken ik al uit de 70-er jaren vanuit de zeeverkenners van de “Karel Doorman” groep. Maus was evenals zijn broer Ray (Raymond – PE1GUR) als bootsman aangesteld over een lelievlet (zeilboot) binnen de zeeverkenners.
Tijdens de JOTA moet de liefde zijn ontstaan voor de radio en dat was bij de twee broers het geval. Samen hebben ze dan ook vele experimenten, meestal te velde, uitgevoerd.
Op kleine expedities met speciale aandacht voor de 6 meter (eerst in Nederland, later ook naar Luxemburg en ook naar Polen) voerden zij de VERON mobiele mast achter de landrover mee.
De liefde voor de zee bleef Maus en Ray boeien, de laatste jaren wisten ze getweeën heel veel vuurtorens in Nederland te activeren op de amateurbanden.
Ook voor hen kwamen rustige tijden, maar zo rond 2007 zagen we Maus opduiken in het bos bij de vossenjachten van de VERON Amersfoort. Hij vond zijn plaats en steunde de organisatie van deze jachten. Bouwde vossenjacht zenders en maakte samen met Rob (PA0KEL) en Rient (PA3GXP) deze jachten tot een nationaal begrip.
Wij verliezen in Maus een actieve man met passie voor de radiohobby.
Wij wensen zijn vrouw en kind kracht en sterkte om door te gaan. Dit wensen we ook Raymond en de verdere familie.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV)

OM Fred Vorstermans (NL 368) Silent Key

Op 3 december 2022 is overleden ons afdelingslid Fred Vorstermans (NL 368) in de leeftijd van 74 jaar.
Fred, voor mij een oude vriend uit de 60-er jaren, woonde toen nog bij zijn ouders tegenover het Sportfondsenbad in Amersfoort. Fred was al vroeg begaan met de radiohobby, zo had hij al in zijn tienerjaren een eigen mobiele disco installatie genaamd R.D.S. (Radio Disco Star).
Later kwam de winkel R.D.S. Electronics aan de Haydnstraat, daar kwam je nooit voor niets. Met onderdelen en vooral raad en daad kreeg een ieder advies en ondersteuning in zijn of haar bouwproject zich niets aantrekkend van de overvolle winkel. Ja, je moest geduld hebben en de tijd nemen om even te gaan shoppen bij Fred.
Met respect en dankbaarheid denk ik terug aan die jaren waar we elkaar, ook in de privésfeer, wisten te vinden en diverse klussen en projecten wisten te klaren. Ook binnen de afdeling verdiende hij zijn sporen als bestuurslid en met de vele verkopingen die hij leidde.
In de afgelopen jaren werd het wat stiller rondom Fred. Toch bracht hij recentelijk een grote club mensen van vroeger jaren weer bij elkaar tijdens het 50-jarig bestaan van zijn winkel.
We gaan hem missen deze zeer markante man. Fred dank voor alle raadgevingen, adviezen en begrip.
Wij wensen zijn partner Bep en zijn zusters heel veel sterkte in de verwerking van dit verlies.

Namens Leden en Bestuur VERON Amersfoort,
Koos (PA3BJV)
Zoekt u andere overlijdensberichten?
Deze zijn terug te vinden op de 2000 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 pagina's.


VERON HOOFDSITE

LID WORDEN?

Tot 18 jaar kost het
lidmaatschap van de VERON
inclusief Electron magazine,
maar € 19,00 per jaar!


CONTACT

Correspondentieadres:

VERON
Postbus 1166
6801 BD ARNHEM

of stuur een
email naar onze
afdelingssecretaris

© Copyright - VERON Amersfoort (a03)